Tips til forbedring af bolig i din sommerferie

Sommerferien er for nogen en mulighed for at få opdateret hjemmet. Der kan være mange ideer til forbedringer, men der kan også mangle nogen smarte ideer der gør det hele lidt nemmere. Herunder kommer tips og tricks til at forberede din bolig.

Start indefra

Ofte kan hjemmet godt trænge til en kærlighed når det bliver sommer. Hertil bør det startes med en god omgang rengøring. Få flyttet det du kan og få støvsuget godt i hjørnerne. Herefter bør du fokusere på at komme godt i krogene. Det sker jo ikke særlig tit, så tænk på den dejlige følelse du får når du er færdig. Herefter kan det være tid til at smide ud og revurdere nogle af alle de nipsting, som er rundt omkring i boligen. Du kan for eksempel tænke, har jeg brugt dette indenfor de sidste 3 måneder. Er svaret nej, bør du nok overveje om det er værd at gemme. Derefter er det ellers bare at tage en sort sæk og få flyttet det hele.

Et smart tip er i stedet for at smide det ud, at gå ned på genbrug. Her er der nemlig mulighed for at få lidt penge for tingene og ellers finde nogle nye billige alternativer. Derudover er der jo god mulighed nu, for at kigge i boligmagasinerne og finde inspiration til nyt inventar. Som en anden bonus ser dit hjem nu mere ryddeligt ud og du sviner derfor ikke lige så nemt, og har nemmere ved at rydde op når du har tid. Et ryddeligt hjem er tit lig med ro og plads i hovedet. Som også tit gør det nemmere at fokusere på arbejdet og giver dig mere overskud i hverdagen.

Ryk udenfor

Et godt sted at lade op i din sommerferie er ude i haven. At gå med fingrene i jorden er ret afslappende og kan fungere som rensende og meditation. Din have kan du indrette på mange måder, du kan for eksempel opdele den i områder og rum, dette skaber en masse eventyr og haven kan virke større og mere rummelig. Du kan indrette den med en lille sø, en bålplads til at hygge med familien, du kan lave en lækker terrasse op af huset, som kan være udkigspunktet udover den nye lækre have. Fyldt med vilde blomster og højt græs, et afslapningspunkt, sø og bålplads. Tænker du alt dette lyder utrolig lækkert, men mangler hjælp kan du starte med at få hjælp til terrassen. Bliver det regnvejr er det også muligt at få en overdækket terrasse, som skaber en lille hule, det kan du finde hjælp til her.

Drivhus giver glæde

Noget andet du kan anlægge udenfor, er et drivhus, her kan du lave din egen urtehave med masser af muligheder for urter til køkkenet, så du spare på selv at skulle købe det i et indkøbscenter. Dette er der masser af danskere som gør sig i, og det er en dejlig nem måde at holde sine krydderurter i sin have. Samtidig kan du sætte en havestol ind i drivhuset og et lille bord, hvor du kan sidde i sommeren og nyde varmen og dine blomster, mens du tager en velfortjent pause med en god kop kaffe.