Spar penge og energi med Toshiba varmepumper

Er du en af dem, der stadig opvarmer dit hus eller sommerhus med oliefyr eller brændeovn? Og er du godt træt af at stable brænde eller løbe tør for olie midt om vinteren? Så er der godt nyt til dig. Du kan nemlig nemt og hurtigt skifte til en varmepumpe, fx fra Toshiba varmepumper. Ikke nok med at du sparer en masse besvær og tid.

På den lange bane kommer du også til at spare rigtig mange penge, fordi varmepumpen er det billigste alternativ, hvis du ikke har adgang til fjernvarme. Derudover vil klimaet også skylde dig en stor tak, da Toshiba varmepumper er langt bedre for miljøet end oliefyr og brændeovne.

Sådan virker en varmepumpe

Toshiba varmepumper og andre lignende varmepumper er smarte, fordi de kan bruge af den varme, der allerede eksisterer i luften omkring den. Der findes tre forskellige typer af varmepumper på markedet. Forskellen på dem afhænger af, hvor de indsamler varmen, men mekanismen er fælles for dem alle tre.

En varmepumpe består overordnet set af to dele, en udendørs og en indendørs. Udendørsdelen virker ved, at den trækker varme ud af udendørsluften. Den varme luft trækkes forbi en kompressor, der trykker luften sammen og dermed øger temperaturen. Herefter kommer den varme luft frem til indendørsdelen, der fordeler varmen til rummet. Luften i pumpen er nu afkølet og kan føres tilbage til udendørsdelen og begynde processen forfra.

Inden du køber din varmepumpe

Inden du styrter ud og investerer i Toshiba varmepumper, skal du bruge lidt tid på at sætte dig ind i de forskellige modeller, der er på markedet. Det kan være meget forskelligt, hvilken type du har brug for til lige netop dit hjem. Du kan også med fordel kontakte en ekspert eller en forhandler og høre, hvad de vil foreslå. Modellerne kan have forskellig ydeevne og effektivitet, ligesom der også kan være stor forskel på støjniveauet.

Derudover skal du overveje, hvor du kan placere din varmepumpe, og hvilken størrelse du har brug for til dit hjem. Nogle varmepumper kan også fungere som airconditionanlæg og dermed køle dit hjem ned om sommeren. Vælger du sådan en varmepumpe, er placeringen særligt vigtig, og du skal sørge for at undgå, at den kølige luft skaber trækgener.

Er du interesseret i at spare penge og CO2?

Kombinerer du dit varmepumpekøb med installation af solceller, kan du spare endnu flere penge i det lange løb, netop ved at blive selvforsynende i elektricitet. Dermed kan du ende med både at spare penge på varmeregningen og på elregningen. Dette kan også betyde, at du sparer klimaet for endnu mere CO2 ved at sikre dig, at du bruger elektricitet, der kommer fra vedvarende energikilder.

Selvom Danmark er på vej i den rigtige retning og har en høj produktion af grønne energityper, er der nemlig stadig en del strøm, der produceres ved afbrænding af biogas eller affald, hvilket langt fra er lige så miljøvenligt, som strøm fra vindmøller og solceller er.