Sådan helgarderer du dig mod arbejdsløshed i Holstebro

I løbet af de seneste par år, er vi blevet ganske bekendte med udtrykket ‘Udkantsdanmark’, og det virker efterhånden til, at det er blevet en af politikernes favorit vendinger.

Selvom at Holstebro er en dejlig by at bo i, så bliver Holstebro af mange kaldt for en del af Udkantsdanmark.

Ordet findes ofte i samme kontekst som arbejdsløshed og lukning af butikker, skoler og andre lignende lokale livsnerver. Ladningen af ordet er derfor negativ, hvilket skræmmer mange væk fra disse områder.

Derfor er der desværre mange, der overser de muligheder, der rent faktisk findes disse steder. Hvis du er en af dem, der har lyst til at forsøge at udnytte de muligheder, eller bare ikke vil flytte fra dit hjem i Udkantsdanmark, er der en række ting, du kan gøre for at gardere dig mod tendensen til arbejdsløshed i udkanten af Danmark.

 

Bliv selvstændig – Holstebro er stadig en af de bedste handels byer i landet

Det første man kan overveje, hvis man ikke ønsker at blive arbejdsløs, er at blive selvstændig. Holstebro er kendt for at være en af Danmarks bedste handels byer, også når det kommer til e-handel. På disse egne er der derfor et spirende iværksætter miljø og et stort og effektivt netværk i kommunen som kan hjælpe dig med at starte din egen forretning uanset om du har tænkt dig at starte en klassisk butik eller måske endda en webshop. I dag findes der stadig mange nicher og brancher som ikke har slået igennem på nettet, og derfor er der stadig mange muligheder for at blive first mover. Der er dog mange ting man skal huske, når man skal starte sin egen virksomhed såsom at vælge den rette selskabs form samt at få styr på både lønninger, fradrag og ikke mindst bogføring. Hvis du gerne vil have helt styr på alle disse deltajer, kan du finde det på denne side.

Bliv medlem af en a-kasse

Hvis du ikke har mod på at være herre over dit eget arbejde kan du også overveje at melde dig ind i en a-kasse. Der findes et hav af forskellige a-kasser i Danmark, og derfor er det heller ikke lige til at finde den, der passer dig bedst. Der er nemlig en lang række ting, som du skal være opmærksom på, når du skal vælge en a-kasse, som du er sikker på, at der kan hjælpe dig.

Prisforskellen og kvaliteten kan være meget forskellig fra a-kasse til a-kasse, og derfor er det vigtigt, at du ser på hvilke behov, du har. Desuden er det en god ide, at du sørger for at sammenligne flere a-kasser på prisområdet, og hvad de tilbyder hver især.

Når du skal vælge eller skifte til en a-kasse, skal du også se på dit erhverv. Der findes nemlig forskellige a-kasser alt efter hvilket erhverv, du er indenfor. Det nytter ikke noget at vælge en a-kasse, der ikke stemmer overens med dit arbejde eller uddannelse, da de ikke vil kunne give dig den optimale hjælp, og i værste tilfælde, vil de slet ikke kunne yde dig hjælp. Læs mere om valg af den rigtige a-kasse lige her.

Grunden til at det er vigtigt, at du melder dig ind i en a-kasse, eller skifter til en, der passer dig og dit erhverv, er, at du kan få økonomisk hjælp og rådgivning, hvis du skulle blive arbejdsløs i en vilkårlig rum tid. Du kan dog ikke melde dig ind i det øjeblik, hvor du faktisk står i en uheldig situation og forvente at modtage penge fra dem, eftersom du skal optjene anciennitet til dagpenge over en bestemt mængde tid imens, at du er i beskæftigelse.

Vær åben

Det kan lyde hårdt og banalt, men du bør ikke være kræsen, når det kommer til jobs i den periode, som du går arbejdsløs. Et job som deltids taxachauffør – som du måske er overuddannet til – er bedre end intet job, og du bør huske dig selv på, at det kun er midlertidigt, og at alt arbejde kan gavne i fremtiden, da det er ny erfaring og udfordringer, som du måske ellers aldrig ville være kommet til at stå overfor. Ethvert job har sine fordele, og vil måske give dig en fordel i din fremtidige jobsøgning.