Hus og have: Tre ting du bør tjekke ved din bolig om i sommerferien

Sommeren er over os, og for rigtigt mange er dette den perfekte tid på året til at give sin bolig et eftersyn, så den er klar til vinteren. Så hvis du selv har et par dage, som du gerne vil bruge derhjemme, kommer der her vores bedste tips til, hvad du bør tjekke din på din bolig.

1: Tjek dit tag for løse tagsten

Det første du bør tjekke, hvis du ønsker, at din bolig skal være i tiptop stand, er dit tag. Dit tag er både dyrt at reparere, hvis der skulle ske en stor skade, og derudover kan et utæt tag give anledning til en lang række øvrige problemer, såsom med fugt, som kan blive endnu dyrere at reparere i sidste ende. Her bør du særligt tjekke dit tag for løse tagsten og tagplader. Hvis du finder løse tagsten, bør du skifte dem så hurtigt som muligt. Hvis det er tilfældet, bør du også tjekke dit undertag. Undertaget er det der ligger inden under selve tagstenene. Her kan du med god grund også tjekke om der er sket skader eller slitage på dit undertag. Hvis du oplever problemer, kan du finde alt, hvad du skal bruge på denne side.

2: Tjek dit fundament for revner

Udover dit tag bør du også tjekke dit fundament for revner. Hvis din boligs fundament bliver slidt, og slår revner, bør det hurtigst muligt udbedres, da det giver anledning til fugt i fundamentet.

Det gør det muligt at der kan gro skimmelsvamp i din bolig. Der er ofte utætheder i fundamentet, der gør, at der opstår fugtskader og fremkommer skimmelsvamp i eksempelvis kældre. Det er dog nemt at undersøge, om der er problemer her. Det eneste du skal gøre, er at gå rundt om din bolig og se om der er nogle revner i fundamentet. Hvis det er tilfældet, skal du ligesom med taget få det udbedret med det samme.

3: Tjek dine vinduer for utætheder

Den tredje og sidste ting, som vi vil anbefale jer at undersøge i jeres bolig, er jeres vinduer. Om sommeren mærker man ikke så meget til utætte vinduer, men når det bliver vinter, kan det hurtigt ses på din elregning. Og det er netop derfor at sommeren er det bedste tidspunkt til at undersøge, om ens vinduer er slidte eller ej. Derudover skal man også tænke sikkerhed ind, når man går sine vinduer efter. Gamle vinduer er ret nemme at bryde op for en moderne indbrudstyv og derfor kan man overveje at købe nye vinduer hvis man både vil sænke sit elforbrug og ikke mindst for at mindske risikoen for indbrud.