Holstebro Teater forventer fulde huse til vinter

Vinteren står lige for døren og som traditionerne foreskriver, så er det nu, at teatrene rundt om i landet skal tjene deres penge. Det samme gælder i Holstebro, hvor et helt fyldt program venter de mange gæster denne vinter. Musikteateret har ifølge virksomheden egen direktør også lagt en stor indsats i at give deres gæster en endnu bedre oplevelse.

Historisk travlt program venter Musikteateret

Vinteren er den tid på året, hvor de danske teatre skal tjene deres penge, og det samme gælder for Holstebro musikteater. Netop derfor har man I år, efter en række gode sæsoner, valgt at trykke speederen helt i bund for at fortsætte den nuværende udvikling. Der venter derfor de mange teaterglade mennesker i det vestjyske et historisk travlt program hen over vinteren.

Såvel kommikere fra hele landet, samt flere store bands og musikals vil lægge vejen forbi den midt- og vestjtske hovedstad i de kommende måneder. De ansatte får derfor ekstra travlt, hvis der skal leves op til de foregående år. Men ifølge virkomhedens direktør, er det ikke noget problem, tværtimod.

”Vi  får rigtigt travlt, men vi har et godt set-up der er med til at gøre, at vi bør kunne klare væsentligt flere forestillinger end i de forgangne år.”

Praktiske effekter skal skabe en ny oplevelse

Udover det tætpakket program har man hos Musikteateret også valgt at kigge i nye retninger i jagten på at give de mange gæster en ny oplevelse. Et af de mange nye tiltag er blandt andet et større fokus på brugen af rekvisitter og praktiske effekter, fremfor de mange digitale virkemidler. Ifølge direktøren er der i disse år en bevægelse imod de mange digitale påfund, og i stedet en større efterspørgsel efter praktiske virkemidler.

”I dag vælger mangge aktivt de dgitale virkemidler fra, når de går i teateret. I stedet vil man gerne se de mere minimalistiske historier, hvor der gøres brug af få men gode rekvisitter og kulisser, imodsætning til i amerikanske storfilm. Det giver simpelthen en mere intim oplevelse og tvinger folk til at ’lege med’ og bruge deres fantasi.”

Som et af deres tiltag har virksomheden blandt andet hyret den kendte regissør Denise Conradi til at hjælpe Musikteateret til at tage deres kulisser og rekvisitter til det næste niveau.

Stadig masser af potentiale i de danske teatre

Ifølge direktøren for Musikteateret er der stdig masser af potentiale tilbage i de danske teatre, men ifølge ham ligger det hele i sidste ende i den gode historie og oplevelse, som der kan skabes.

”Mange har tidligere givet teatrene dødsstødet, men i de sidste år har vi set at særligt fortællinger som ”Batman”, ”Rocky” og ”Klokkeren fra Notre Dame” har kunnet fylde teatrene i hele verden. Og derfor gælder det om at fortælle den gode historie. Det er måske her at filmbranchen er kommet lidt for lang ud af en tangent, hvor effekter betyder mere end indhold og storytelling.”