Gode råd til din energirenovering i Holstebro

Rigtig mange huse i Holstebro er ikke energioptimeret. Lidt ude for selve byen er mange af husene forholdsvis gamle, hvorfor de vil have rigtigt godt af en kærlig hånd. Det kan du gøre med en energirenovering.

En energirenovering er rigtig god på mange områder. Først og fremmest slår du med en energirenovering to fluer med et smæk. Du sparer penge på varmeregningen samtidig med du skåner miljøet. Vi guider dig gennem, hvordan det skal gøres.

Med udgangspunkt i din boligsituation

Inden du går i gang med den helt store renovering, er det vigtigt, at du spørger dig selv, om du virkelig er glad for at bo der, hvor du bor. Hvis ikke er det noget med at tage tyren ved hornene og flytte hen et sted, du virkelig elsker. Alt for mange udsætter flytningen, fordi de simpelthen synes det er for besværligt.

Derfor skal du kontakte en boligadvokat. siden ejendomsmæglerloven trådte i kraft i 2015, er mægleren sælgerens mand og står ikke til ansvar overfor dig som køber. Det betyder, at du mangler en i dit ringhjørne. Det hjælper boligadvokaten med ved at sørge for den bedste handel muligt.

Hvilke renoveringstiltag er gode?

Der er selvfølgelig rigtig mange forskellige muligheder, så det er svært at sige præcis, hvilket en der er bedst, men i det følgende bliver du præsenteret for nogle, der helt sikkert vil gøre en forskel.

Overordnet set inddeler man energirenovering ind i to kategorier. Boligens facade og diverse installationer.

I forhold til facaden bør du overveje en hulmursisolering. Som navnet antyder er en hulmursisolering en isolering af hulrummet mellem yder- og indervæggen. Med nyt udstyr tager det ikke særlig lang tid, og det gør virkelig en forskel.

Du kan også vælge at udskifte døre og dine vinduer med nogle nye vinduer og døre. Det er et meget hurtigt tiltag, som bliver overstået på en eftermiddag. Klik her og bliv præsenteret for nogle gode, nye vinduer.

Ved at installere disse elementer vil en gammel bolig pludselig blive meget bedre til at holde den kolde luft ude og den varme luft inde.

I forhold til diverse installationer bør du overveje at installere et solcelleanlæg. Sådan et anlæg er dyrt, men det er til gengæld også en af de mest effektive tiltag i forhold til dit energiforbrug. Det er så effektivt, at det rent faktisk vil betale sig tilbage igen efter et par år. Derefter det bare penge direkte ned i sparegrisen.

Du kan også vælge at udskifte radiatorventiler og termostatstyringer med nogle nye og mere energieffektive af slagsen. Igen er det et meget hurtigt tiltag, der virkelig vil gøre en forskel.

Hvis din bolig er gammel, og der ikke er blevet foretaget en energirenovering for nyligt, er det en rigtig god idé at gå i gang inden det bliver rigtig koldt.