Forny din bolig til foråret

Foråret er det perfekte tidspunkt at starte på fornyelser til boligen, hvad end du er til de store, de indendørs eller de udendørs forbedringer. Her får du vores bud på, hvordan du skal gribe de forskellige fornyelser an.

 

Selve huset

Drømmer du om en større renovering at dit hus, kan det betale sig at tænke i løsninger, der både vil komme jer til gode, så længe du bor der, men som også øger værdien af huset, når det engang skal sælges. En sådan renovering til huset kan for eksempel være nye vinduer. I private hjem med ældre vinduer forsvinder der helt op til en tredjedel af varmen gennem vinduerne – det er både skidt for miljø og pengepung. Samtidig vil det forbedre indeklimaet og husets udseende.

En anden ting der kan betale sig at få lavet, er taget – hvis det trænger selvfølgelig. Det kan enten være at taget er nedslidt, utæt eller ikke passer til huset. Er taget utæt kan det betyde at der kommer vand ind, og det have konsekvenser som råd og svamp. Klik her hvis du tror at et nyt tag er den rette renovering til dit hus.

 

Indretningen

En anden lidt mindre omkostningstung måde du kan forny din bolig på, er ved at opdatere indretningen. Før du går i gang med det, bør du beslutte hvor mange penge du er villig til at smide efter projektet. Er budgettet stort kan du udskifte de større, dyrere møbler og er budgettet lidt mindre må du nøjes med småtingene.

Uanset hvad, kan det betale sig at udarbejde en form for moodboard, for at visualisere hvilken stil du vil indrette efter. For at få en gennemført stil igennem hele huset, er det vigtigt at der er en rød tråd. Lad desuden vær med at lade din indretning styres alt for meget af de nuværende trends, da man hurtigt bliver træt af dem. Vælg i stedet en stil som har fulgt dig i længere tid, så du slipper for at skulle indrette på ny om et halvt år.

 

Haven

En sidste ting du kan forbedre, er haven – især over foråret er det hyggeligt at klargøre til en masse timer udendørs. Beslut dig først og fremmest for, om din have skal være en nyttehave eller en såkaldt prydhave. Går du all-in på at forny din have, kan det tilmed være en fordel at lave en have-plan, så du kan prøve forskellige ting af på papiret, før du går i gang. På den måde kan du også vise det frem til venner og familie, og få deres meninger og idéer med.

Har du en have uden et udendørs spiseområde, er det bare om at komme i gang. Indret med både spisebord, loungemøbler og parasol eller overdækket terrasse – det er vigtigt at der er mulighed for skygge. Det er perfekt til sommerens sammenkomster med både venner og familie.