Flytteguide: 3 tips til når du flytter til Jylland

I disse år er der flere og flere der vælger at flytte fra de større byer herunder særligt København og Aarhus til mindre byer blandt andet som det er tilfældet med Holstebro. Jeg har selv for nylig taget turen fra København tilbage til Holstebro og på baggrund af mine erfaringer kommer der her tre simple tips du kan støtte dig til, hvis du overvejer at flytte fra storbyen til provinsen.

1: Byg din egen bolig – lad være med at købe

Det første man bør gøre, hvis man overvejer at flytte fra storbyen til provinsen er at bygge sin egen bolig – der er ingen grund til at købe en bolig. Lige nu er der stadig mange grunde i udbud i Vestjylland som gør at man for den samme sum som en mindre lejlighed koster, kan bygge sit helt eget hus, som man selv ønsker det. Dette er både billigere end det ellers ville være at købe, særligt fordi der er mange der har købt hus på toppen af boblen i disse områder og derfor vil de relativt set skrue prisen op for at hente investeringen hjem igen, da huspriserne ikke har toppet på samme måde som i de større byer.

Vi byggede selv vores eget hus. Det gik helt som ventet og det eneste vi skulle gøre var at få en flyttemand til at stå for selve transporten af vores inventar. Her vil vi meget gerne anbefale Mickey Heuser fra DMU-flyt.dk. Det var både en super oplevelse og ikke mindst service. Han kan varmt anbefales, hvis du mangler en dygtig flyttemand på Sjælland.

2: Deltag aktivt i foreningslivet fra første dag

Når du så er kommet frem og har fået alle dine ting på plads, vil jeg varmt anbefale dig at tage del i foreningslivet i dit lokalområde. Holstebro er kendetegnet ved at være et sted, hvor der er et meget aktivt foreningsliv, særligt inden for håndboldmiljøet. Så hvis du gerne vil udbygge dit netværk i løbet af kort tid, er dette en rigtig god måde at komme i kontakt med nye mennesker på. Der er altid efterspørgsel efter folk der ønsker at arbejde frivilligt og bidrage i disse kredse.

3:  Køb dig en ekstra bil – du må godt!

En tredje og sidste ting som man bør overveje, når man er flyttet til Jylland er at købe sig en ekstra bil. Der er flere grunde til dette men først og fremmest skyldes det, at offentlig transport ikke er tilgængelig på samme måde som man er vant til fra både København og Aarhus. Derfor kommer man til at skulle tilbringe flere timer bag rattet på små køreture for at få det hele til at gå op. Heldigvis er der ikke den samme modstand mod bilisme i Jylland, så derfor kan man med god grund vælge at købe en lidt større bil, end man ville vælge inde i København. Man kan ligeså godt gøre det så behageligt for sig selv som muligt.