Efteråret er ikke kun blæst og regn – der er masser af varme at finde inde og ude

Efteråret kan næsten forbindes med den varmeste måned af dem alle. Her er det ikke kun solen der varmer os, men også tæpper, stearinlys, uldsokker og kakao. Naturen skiller sig helt ud fra de andre måneder og skaber varme nuancer via træernes blade. Hygge er det helt rigtige ord og bruge omrking efteråret, for det er her vi alle samles inde døre, på sofaen, til en god film.

Naturens sidste, farverige suk

Der er jo ind i jorden, uden at det er rigtig ild, når de nedfaldne blade fra træerne dækker jorden som et tykt tæppe i smukke farver. Hvis man nu engang skal se noget dø, så har efteråret den flotteste måde at gøre det på. Blade er ikke det eneste der falder af træerne, det gør ting som kastanjer og grankogler også, hvilket er langt bedre end snebolde. Man har en tendens til at blive lad og doven i sommervarmen, og om vinteren bider vinden modsat ørene af. Efterårsluften er derimod sprød, klar og kølig på den der måde, der giver overskud og nyt perspektiv på livet.

Det er tid til at tage mere tøj på, hvilket kan være utrolig besværligt og mærkeligt i starten. Men vi er alligevel ikke helt nået til vinteren, så man har mulighed for at have en masse pæne lag på, hvilket fuldfører efterårs looket. Efteråret er med andre ord årstiden, hvor flest beklædningsgenstande fra din garderobe kan komme i spil, og du kan slå dig løs med lag på lag.

 

 

Hygge inden døre uden dårlig samvittighed

Det er ved at blive efterår, hvilket betyder at vejret bliver langt koldere. Man kan side inde døre med god samvittighed, man bliver i hvert fald ikke dømt af andre. De danskere er ikke super glad for den kulde vi bliver udsat for over efterårs- og vintermånederne, det er derfor helt normalt, at man holder sig langt mere inden døre.

Man samles som familie og venner på nogle helt andre måder, som for alvor sætter en tyk streg under vores så dejlige ord ”hygge”. Man indhenter alle de film, man ikke lige fik set over sommeren, får genset den sin yndlings-serie og lavet maraton men klassikerne. Det bedste er at hive dynen frem, med en varm kop kakao i hænderne og spise måske en smule for meget kage, men det er okay, fordi man skal jo varme op til december.

Selvom man har hivet vinterdynen frem, er det langt fra nok. Det ultimativt bedste er at læse en bog foran en kakkelovn eller et fyr der kører på træpiller. Pas på med, at du ikke varmer huset op til den helt store vinterstorm, for efteråret er ikke altid helt nemt at gennemskue, da det skifter meget i vejret.

 

 

I efteråret ændrer vi virkelig adfærd

Det bliver langt mere mørkt og solen er lige så doven som os i de kolde måneder. Med efteråret starter også hyggelys-sæsonen. I mørket kan man rigtig se flammerne blafre og det skaber bare en helt speciel stemning. Lige så romantisk det kan være om foråret når blomsterne pibler frem og dyreungerne hopper rund, lige så romantisk kan efteråret være.

Efteråret er de måneder, hvor man rent faktisk synes en regnvejrsdag kan være super hyggelig, så længe man har muligheden for at side inde døre. Dog er det også værd at bevæge sig uden for, så længe man holder sig varm er det slet ikke så slemt endda. Naturen er særlig flot og spændende at opleve, og man kan få nogle flotte gåture i skoven. Efterårsferien er årets hyggeligste ferie og indeholder flere ting, som for eksempel Halloween, lejrbål og en masse lækre retter baseret på årstidens frugt og grønt.