Din guide til London

London er en af Englands mange store flotte byer, og helt sikkert også den mest populære. Men dette er med god grund, for den fascinerende by er fuld af spændende oplevelser og der er helt sikkert noget for enhver smag.

Shopping

Hvis man er til shopping, er London sikker vinder. Med sine over 30.000 butikker, er der helt sikkert noget for enhver smag. I London finder du alt fra små special butikker, til kæmpestore imponerende stormagasiner, og lange shopping gader med alt hvad hjertet begærer. I London finder du også sjove markeder, som i sig selv er en oplevelse. Her kan du finde vintagesmykker, vintagetøj, og en masse ting og sager til hjemmet og som du ikke vidste at du ikke kunne leve foruden. Og hvad der er endnu bedre, så kan du på disse markeder få lov at prutte om prisen uden nogen føler sig stødt. Og med de billige billetter på fly til london kan det sagtens svare sig at, rejse til London for at shoppe og selvfølgelig også opleve byen.

Transport

Det er næsten uundgåeligt at skulle gå rundt når man er i London, men hvis man skal rigtig langt er der også andre muligheder så man kan lade energien lidt op. Du har måske hørt om ’the tube’ i London gør, det er en undergrundsbane der minder meget om den danske metro. Forskellen er dog at de i den engelske udgave, er 12 forskellige linjer og 275 stationer at vælge i mellem. Det kan virke uoverskueligt i starten, men så snart man lige har sat sig lidt ind i det fungerer det faktisk rigtig fint. Og hvis du farer vildt, så spørg en af de lokale de vil helt sikkert gerne hjælpe dig. Hvis du ikke har behov for at være helt tæt på, når du skal opleve byen, kan du bruge de røde dobbeltdækkerbusser. Herfra kan du sidde og nyde udsigten, imens du bliver transporteret rundt og kan se alle de mange seværdigheder London har at byde på. Og hvis du skal fra et sted til en andet om aftenen, er der altid de meget populære Taxa som nemt og enkelt kan fragte dig rundt i byen.

Det Engelske køkken

Det engelske køkken har i mange år mest været kendt for deres fish & chips, te, og store morgenmad. Men med stjernekokke som Gordon Ramsey og Jamie Oliver i spidsen, har briterne fået øjnene op for gastronomi. Dette betyder at der er blevet skabt lækre restauranter, med dygtige kokke, lækre omgivelser, og god mad, som har til formål at gøre London endnu mere attraktivt for folk fra hele verdenen at besøge. Men hvis man snakker om den traditionelle engelske mad, kan vi jo ikke komme uden om ’english break fast’ som hjælper dig med at lægge en solid bund fra start. Man kan også med fordel besøge en af de mange pubs, hvor man typisk vil få serveret øl og kan opleve en stemning der ikke ligner noget vi kan finde herhjemme. Man kan også opleve en mere moderne udgave af en pub, nemlig gastro pubs hvor man kan få lov også at spise og både madstilen og prisniveauet betyder at alle kan være med. Og til sidst skal man huske at prøve en rigtig autentisk afternoon tea, med lækre kager til.