Dette skal du have styr på, inden du leaser en bil!

Person in Grey Shirt Handing Keys

Når du skriver under på en leasingaftale, så er det vigtig, at du har styr på begrebet ’restværdi’. Ellers kan du risikere uventede overraskelser efter en endt leasing periode, som resulterer i en ubehagelig efterregning. Vi vil derfor i denne artikel guide dig igennem begrebet og de faktorer, som du skal tage højde for, når du skal lease en bil. Læs med forneden.

 

Hvad er restværdi

Restværdi er et begreb for det beløb, som bilen skal afhandles til efter den endte leasing periode. Overvejer du derfor at flexlease en bil, så er det essentielt, at du har styr på alle omkostningerne forbundet, og i den forbindelse restværdien. Det er vigtigt, at restværdien afspejler bilens reelle værdi, og derfor også er nedskrevet realistisk.

Beløbet dækker nemlig over den pris, som leasingselskabet skal have for bilen, når perioden er afsluttet. Hvis du derfor har en høj restværdi, så kan du potentielt forvente en efterregning, hvorimod hvis du har en lav restværdi, så er det kun til din fordel.

Sagt med andre ord: hvis bilen er mindre værd efter leasing perioden, så skal du i princippet betale for at komme af med bilen. Hvis den derimod er mere værd, så får du i nogle tilfælde penge retur.

 

Biler med lavt værditab

Nogle biler har et lavere værditab end andre. Når du derfor leaser, så kan det være en fordel, at gå efter disse modeller og varianter. Nogle modeller vil per automatik have et lavere værditab, fordi de på markedet er anset som en klassiker. Der er derfor altid en form for efterspørgsel på disse modeller.

En anden faktor, som du kan tage stilling til i forbindelse med lavere værditab, er ting som farven på bilen. Neutrale farvekombinationer som sort på sort vil også miste mindre værdi, end mere alternative farvede biler, som eksempelvis orange.

 

Sådan får du hjælp til restværdi

Har du en leasingbil, hvor kontrakten snart udløber – eller overvejer du at begynde at lease en bil – og er du betænkelig angående restværdien? Så kan du med fordel kontakte Nellemann Leasing. De hjælper dig nemlig altid videre, uanset om du er eksisterende kunde, en ny kunde der aldrig har leaset før, eller hvis du skal af med din nuværende bil i forbindelse med en ny leasingaftale.

Deres netværk giver de bedste muligheder for at afsætte bilen, så du derfor aldrig står alene tilbage med restværdien og en ubehagelig efterregning. Vil du selv gerne starte med at lease en bil, så kan du med fordel tage et kig på deres bredde sortiment. De huser et stort udvalg af mærker som Audi, Ferrari, BMW mm. Derudover tilbyder de også mindre biler, som deres VW leasing. Bestemt et kig værd, hvis du selv overvejer at lease.