Det skal du kigge efter, når du skal have en ny seng

Det kan være en stor beslutning, når du skal vælge en helt ny seng til dit hjem. Sengen er nok det vigtigste møbel i hele hjemmet, da det er det møbel, du bruger mest tid i, og som skal kunne sørge for, at du har de bedste betingelser for at få en god nats søvn.

 

Det er ikke rart, hvis du har en dårlig seng, der ikke støtter din krop på den rigtige måde, for det kan være meget ødelæggende for din søvn. Og hvis du ikke sover godt nok om natten, kan det have alvorlige konsekvenser for dit helbred. Klik her for at lære meget mere om søvn og senge.

 

Derfor er det altid en god idé at finde den seng, der er bedst til dig, og som du kan sove bedst i hver eneste nat. Det kan også være med til at mindske den tid, du skal bruge på at sove, fordi kvaliteten af din søvn simpelthen er bedre, når du ligger godt.

Blød eller hård madras

 

Først og fremmest bør du finde ud af, hvor hård din madras skal være. Det er meget forskelligt, hvad folk foretrækker, men det er vigtigt, at du finder ud af, hvad der passer bedst til dig.

 

Prøv at sætte dig på din nuværende seng og mærk efter, hvor blød eller hård, den er. Du kan presse ned med dine hænder på selve madrassen for at mærke, hvor meget den giver efter. Hvis den giver meget efter, har du en blød madras. Spørg nu dig selv: hvordan føles det for dig, når du lægger dig på din madras? Foretrækker du en hårdere flade, eller nyder du blødheden?

 

Hvor stor skal sengen være?

 

Du skal også finde ud af, hvor stor sengen skal være. Det er altid rart at have en masse plads at brede sig på, men det er ikke altid sådan, at dit soveværelse tillader en meget stor seng. Derfor er det en god idé at måle op først, så du kan få den perfekte størrelse seng.

 

Det er også altid en god idé at snakke med din partner om, hvad han eller hun foretrækker, når det kommer til blandt andet blødhed af madrassen. Hvis I ikke er helt enige, kan det i visse tilfælde lade sig gøre at få forskellig blødhed i hver sin side af madrassen.

 

På den måde kan du og din partner begge få det, som I ønsker. I kan også vælge, om I har behov for elevation i sengen eller ej – det er igen en smagssag. Elevationssenge kan være smarte, hvis du gerne vil kunne løfte ryggen, når du skal læse i din bog om aftenen.