Derfor skal du give din hvalp hvalpefoder

For de fleste hundeejere, bliver hunden hurtigt deres bedste ven og en del af familien. Man vil derfor også gerne, passe bedst muligt på sin hund. Og for at din hund har det godt, kræver det også at den får den rigtig slags foder. For foder er ikke bare foder, der er forskelligt slags foder alt efter hundens alder og behov.

Hvorfor skal hvalpe have specielt foder

Fra du får din hvalp, og frem til den er 1 år. Skal din hvalp vokse, og udvikle sig lige så meget som et barn gør på cirka 14 år. Det er jo en stor proces, og det er derfor også vigtigt at hunden har de bedste forudsætninger for vækstperioden. Og for at den får det er det vigtigt, at man sørger for at hunden får de rigtige næringsstoffer. Derudover er det også vigtigt, at man husker at motionere hunden rigtigt. De fleste steder kalder man det, foder som hunden skal have i denne periode hvalpefoder. Men faktisk ville en mere rigtig betegnelse være, at man kaldte foderet for vækstfoder. For det er præcis hvad det gør, det hjælper hunden med at vokse optimalt og med de bedste forudsætninger. Fordi at hunden skal vokse så meget, på så kort tid. Så kan det nemlig gå ud over hunden knogler, og udviklingen af kroppen.
Skal alle slags hvalpe have det samme foder

Der er selvfølgelige stor forskel på, om din hund ender med at veje 2, 20, eller 50 kg. For alt efter hvilken race du har købt, vil hunden også vokse forskelligt. Og selvom man har købt en bestemt race, kan der være stor forskel på hvordan de vokser. Lige som med børn, så kan man aldrig være sikker på at to børn får samme højde eller drøjde. Og hvis man har hun stor hunderace som skal nå at vokse meget, vil der også være større risiko for at hunden udvikler problemer med led eller knogler. På hjemmesiden Gilpa.dk kan man finde First buddy hundefoder, som hjælper med at afhjælpe denne slags problemer for hunden.

Det er derfor en række ting man bør være opmærksom på, når man skal vælge hvalpefoder til sin hund.
For det første er det vigtigt, at det foder man vælger, er afbalanceret således at der bliver opretholdt de almindelige kropsfunktioner. Og den normale udvikling og vækst vil kunne finde sted. Det er også vigtigt, at man følger den vækst som hunden genetisk er udstyret med. Man skal ikke forsøge at øge væksten, da man på den måde vil kunne risikere at forvolde led og knogle problemer senere hen. Og din hund skal nok nå, at blive samme størrelse som de hvalpe der får masser af mad. Det vil blot foregå i et langsommere, og mere naturligt tempo som er sundere for hunden.

Man skal sørge for, at ens hvalp får et sundt forhold til mad. Derfor er det også vigtigt, at hunden får noget mad der smager godt. Det skal dog ikke være for, at gå på kompromis med næringsindholdet. Men sørg for at din hund kan lide maden, og giv den så ro til at spise det. Det er vigtigt at din hvalp ikke bliver overvægtig, for det vil også kunne belaste ledende og give problemer senere hen. Så sørg for at din hund forbrænder minimum lige så meget som den indtager.