Byg jeres drømmehuset i Holstebro

Det er vigtigt at finde den rigtige idé, til hvordan drømmehuset skal se. Derfor er det godt at have en arkitekt med til de første møder, så man få op friet ens i idéer i forhold til boligen. Her kan en professionel arkitekt komme med idéer og inputs, til hvordan jeres idéer kan implementeres rent praksis i huset. Dertil skal I selv arbejde på boligen igennem disse fem fase. Det kan også være, at I skal have en byggesagkyndig indover, eller det kan også være, i skal have håndværkere over byggeriet.

Læs mere herunder omkring de fem steps, der skal til for at I går fra en hel tom grund i Holstebro til, at I står med en bolig, i selv har været med til at forme og bygge.

Mødet med alle idéerne

Om du er en person eller om i er mange der skal bygge et hus, så er første skridt at kommer med alle jeres idéer til, hvordan huset skal se ud. Derfor skal I have et idémøde for at starte hele processen, så er det første skridt, at I har et idémøde. Idémøde skal gerne give en ide af, hvilke ideer der vil fungere og hvilke idéer der fungere, og hvilken idéer der ikke vil funger. Det er også her at alle elementer, som I ønsker der skal være i boligen, skal komme og selve udformningen af boligen. Det er disse elementer og idé, som selve huset skal bygges ud fra. Det er derfor vigtigt, at alle idéerne til boligen, bliver drøftet godt og grundigt til dette møde.

 

Skitseforslaget

Når I har idéerne på plads, så ved I nogenlunde, hvordan huset skal se ud. Så kommer det til et tidspunkt, hvor idéen skal ned på papiret og konkretiseres. Det betyder, at der skal skitsere selve det hus, man gerne vil have bygget, med alle de elementer og idéer, man drøftede ved idémødet, så I dermed kan se hvordan huset kommer til at se ud. Skitsen til huset bliver kaldt et skitseforslag. Skitseforslaget er en af grundstenene for selve byggeriet. Det er også her det indikeres, mere konkret hvor lang tid projektet kommer til at tage og nogenlunde, og hvor meget projektet kommer til at koste i sidste ende.

 

Godkendelsen fasen

Godkendelsesfasen er en af de vigtigste faser, da det er her alle handler, det om at få alle de rigtige godkendelser og tilladelser. Skal I bygge et hus, så er næste den vigtigste fase, godkendelsesfasen. Det handler der om at i får alle de rigtige tilladelser så I ikke skal til at betale bøder på et andet tidspunkt for overtrædelse af forskellige forhold. Der er dog mange regler, man lige skal have styr på, når man skal bygge hus. En af de tilladelser man skal skynde sig at få er en byggetilladelse fra kommunen for at kunne få lov til at bygge et hus.

Når huset er helt færdigbygget på byggegrunden, så er der vigtigt, at I får en tilladelse til at tage huset i brug. Alle tilladelserne kan være svære at gennemskue, derfor kan det være en god idé, at få fagmand til at gennemgå tilladelserne med jer, så der ikke bliver overset noget eller så der ikke opstår misforståelser. Derfor kan det være en fordel, at have en form for fagmand til at se på alle tilladelserne i denne fase.

 

Projektet udspecificeres

Projektet skal udspecificeres i denne periode, her bliver de endelige informationer gjort klar, til at I får en mere specifik tidsplan for byggeriet. Her er det en god ide at hyre en totalentreprenør, som kan stå for hele projektet.

 

Nu skal der bygges

Denne afsluttende fase er byggefasen. I denne fase kan der opstå problemer med byggeriet, hvis det sker, kan man risikere at håndværkerne ringer en op til flere gange i arbejdstiden. Der kan de have brug for svar på tekniske spørgsmål forhold til byggeriet. Hvad gør I så her? Her er det godt at at have en arkitekt eller en byggesagkyndig til at følge med i byggeriet.

 

Tak for du læste med. Jeg håber på, at du er blevet inspireret, til at bygge eller få bygget dit drømmehus i Holstebro.