Sommeren er kommet til Danmark, hvilket betyder sol, varme temperaturer og ferietid. Især ferien har mange glædet sig til hele foråret, og nu er tiden endelig kommet. Men hvis du enten bor i Vestjylland eller ønsker at besøge området, er der mange muligheder til, hvad du kan lave her i løbet af sommermånederne.  Mangler du inspiration, får du her tre ting, du kan lave i din ferie i Vestjylland.

Besøg Ribe

Ribe er bestemt en skøn by, som alle dog endnu ikke har fået besøgt – men det kan der heldigvis laves om på. En smuttur til Ribe kan blandt byde på en byvandring, hvor du kan få en skøn tur i byen. Derudover har Riba også en jazzfestival sidst i juli, som bestemt også er et besøg værd. Derudover er der den berømte domkirke, som også tiltrækker utrolig mange turister. Er vejret til det, kan du nyde en lækker frokost i solen i den hyggelige by. Bymiljøet giver også mulighed for shopping, så du kan komme hjem med tasken fuld af nyt tøj og sko, hvis det er der, noget af sommerens budget skal lægges.

Når det kommer til overnatninger, finder du her alt fra vandrehjem til historiske hoteller, så du kan finde tag over hovedet uanset hvad du er til. En tur hertil kan derfor gøres på alle budgetter, så det er op til dig selv, om du ønsker luksus og derfor måske skal tage et lån via  denne side, eller i stedet gøre turen indenfor det beløb, du allerede har stående på kontoen.

 

Tag til Limfjorden

Limfjorden er en anden mulighed, du kan overveje i din sommerferie. Fjorden er Danmarks længste og giver derfor rig mulighed for en masse forskellige aktiviteter. Du kan booke en cykelferie og opleve naturen på cykel – eller du kan få en guidet tur i området for blive meget klogere på landskabet og historien. Landskabet har engang været dækket af is i løbet af istiden, og dette er der også historiefortællinger om, hvis sådan noget interesserer dig.

Ved Limfjorden kan du også lave diverse vandaktiviteter, hvis du er en vandhund. Alt fra kano, kajak og paddle surf er noget, du selv kan få lov til at prøve. Du kan også tage på en længere vandring og slappe af efter en lang dag på et af de skønne hoteller, du finder i området.

 

Frilandsmuseet Hjerl Hede

En tredje oplevelse, du kan begive dig ud på i din sommerferie, er en tur til frilandsmuseet Hjerl Hede. Ønsker du at få et indblik i, hvordan det var i gamle dage, er dette det perfekte sted at besøge. Her kan du se en bygningssamling af små kulturmiljøer og ikke mindst elementer af det danske landsbyfællesskab, som det var engang. Du kan samtidigt se alt fra byggeskik, hvordan indretningen var for 100-200 år siden og generelt hvordan en hverdag foregik dengang,