5 tegn på at du er en ægte vestjyde

Vestjylland er et dejligt sted. Vi har Vesterhavet, Sandskulpturfestival i Søndervig, Holsterbro kaserne og en masse andre gode steder. Når det kommer til alle de dejlige mennesker der bor Vestjylland, så er der nogle fællestræk, der viser at du er en ægte vestjyde. Jeg har her samlet 5 tegn på at du er en ægte vestjyde.

 

Det er ikke en rigtig bil uden en jydekrog

Den første ting der viser at du er en ægte vestjyde er jydekrogen til dine trailer. Når du bor i Jylland og især i Vestjylland er den næsten obligatorisk at have en trailer. Det sætter selvfølgelig et krav til bilen om at have et anhængertræk, hvilket er årsagen til at den bliver kaldt for en jydekrog.

 

Du har værktøj nok til at kunne bygge et nyt hus

Den anden ting der viser at du er en ægte vestjyde er mængden af værktøj, stiger, maskiner og andet udstyr du har i garagen. Hvis du lige skal ordne noget på taget, eller lige skal ordne noget andet på huset, så har du udstyret. Du ved aldrig hvornår du skal bruge en stige eller hvornår du skal bruge udstyr til at lave en ny indkørsel.

Hvis du lige er flyttet til Jylland og skal bruge udstyr til garagen kan du klikke her.

 

Det er træls når der ikke er kartofler til maden

Den tredje ting der viser at du er en ægte vestjyde er din kærlighed til kartofler, især dem fra den jyske hede.

Hvis du er typen der ikke kalder det for et rigtigt måltid hvis kartoflerne mangler selvom der er kød, salat, sovs og andet tilbehør, så er du en rigtig vestjyde.

Der er noget dejligt ved at få kartofler til maden, som ikke kan erstattes af noget andet.

 

Det er en sport at prutte om prisen

Den fjerde ting der viser at du er en ægte vestjyde er din kærlighed for at prutte om prisen, så du sikre dig at du ikke betaler en krone for meget. Det er vigtigt ikke at betale for meget, men hvis du er vokset op i Vestjylland er det en religion ikke at betale for meget.

Det samme gælder også om ikke at have unødige lån, til ting man ikke skal brug.

Den mentalitet gør at du griner af københavnere når de snakker om at låne penge billigt til en ny bil. Når du skal købe en bil foregår det kontant, hos en af dine venner der bor i nabobyen. Det sker naturligvis med et håndtryk og uden moms.

Hvis du er en københavner der er havnet på siden og skal låne penge kan du klikke her.

 

Vejskiltet er en minimumshastighed

Den femte ting der viser at du er en ægte vestjyde er din kærlighed for fart på motorvejen eller landevejen. Det er ingen hemmelighed at der er mindre trafik på de jyske motorveje og landeveje end i København. Det betyder også at speederen ofte er lidt tungere når du er ude at køre. Så hvis du vejskiltet er minimumsgrænsen når du er ude at køre, så har du en vestjyde i maven.

 

Hvis du kan nikke genkendende til alle eller nogle af disse punkter er du en rigtig vestjyde, hvilket du godt kan være stolt af.