5 grunde til at du skal tage din uddannelse i Holstebro

Holstebro har igennem mange år været en af Danmarks mest populære studiebyer. Og det er ikke så mærkeligt. For igennem flere år har Holstebro kommune arbejdet aktivt for at fremme et godt uddannelsesmiljø. Så hvis du står foran at skulle læse videre i det kommende år, så kommer der her 5 gode grunde til hvorfor du skal overveje at tage din uddannelse i Holstebro.

1: Lave huslejer og store lejemål

En rigtig stor fordel ved at vælge en by som Holstebro er, at du ikke kommer til at betale en husleje som, lægger beslag på hele din S.U. Holstebro er sammenlignet med andre byer af sin størrelse relativt billig. Her kan du finde både værelser, rækkehuse og 1-2-værelseslejligheder som koster under 3000,. per måned. Til sammenligning koster en husleje typisk 400-6000,- i København, Aarhus og Aalborg. Det faktum at man skal betale en meget høj husleje gør, at man skal arbejde mere ved siden af studiet, hvilket langt fra altid er en fordel, hvis man vil dygtiggøre sig.

2: Opnå unikke kompetencer inden for sundhed og sport

En anden grund til at du skal vælge Holstebro som din studie by er mere fagspecifik. For hvis du overveje at arbejde inden for sundhed som læge, sygeplejerske, fysioterapeut eller lignende, så er Holstebro meget unikt, da du finder en række af de bedste uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser. Du finder således både Holstebro sygehus og VIA University College som huser nogle af de dygtigste lærere i landet. Det er også af denne årsag at man finder en meget stor del af sundhedsfaglige specialister i Holstebro og et meget stort antal selvstændige inden for denne branche. Hvis du selv overvejer at starte din egen praksis, kan du finde det bedste klinikudstyr på denne side.

3: Nyd godt at den gode infrastruktur

En tredje grund til at du bør vælge Holstebro som din studie by er at du finder noget af de bedste lokale infrastrukturer. Hele Holstebroområdet kan nås via cykelstier der går mere end 10 km ud fra bymidten. Det gør at man kan bo relativt langt fra byen og stadig kan komme frem og tilbage nemt og effektivt. Derudover er der gode buslinjer som gør at du ligeledes kan komme hurtigt rundt i byen, hvis du skal pendle imellem et arbejde, en skole og dit hjem. I større byer som København, Aarhus og Aalborg kan du regne med at bruge væsentligt mere af din studietid på at sidde i busser og toge for at komme frem og tilbage. Det er i sidste ende ikke tid der er givet godt ud.

4: Få job med det samme efter endt uddannelse

En sidste grund til at du skal overveje at tage dine uddannelse her, er at byen har en af de laveste ledighedsprocenter i landet. Holstebro kommune har en meget lav ledighed, hvilket betyder at det er en af de byer hvor du har størst sandsynlighed for at få et job lige efter endt uddannelse. Til sammenligning har både København og Aarhus relativt høje ledighedsprocenter, særligt for dimittender.