3 uundværlige stykker elværktøj til gør-det-selv projekter

Sommer indbyder til udendørs gør-det-selv-arbejde. Om det er store eller små projekter, kan du komme til at få brug for værktøj undervejs. Ved du heller ikke hvilken slags værktøj der er godt at have, kommer her et bud på 3 stykker værktøj, du med høj sandsynlighed vil komme til at få brug for denne sommer.

 

1. Rundsav

En rundsav er et solidt stykke værktøj, der bruges til effektivt at lave snorlige og lange snit. Der findes mange forskellige størrelser, men med en klingestørrelse på minimum 160 mm kan du komme igennem det meste.

Når du skal finde den rigtige rundsav til dig, kan det være en god idé først at tjekke om der er to knapper der skal trykkes ind samtidig, før maskinen starter. Det giver god sikkerhed.

Det næste du skal kigge på i relation til sikkerheden, er grebet. Det skal være en god rundsav at holde på, med skridsikker belægning. En fordel kan være at finde en maskine der kan betjenes lige godt med begge hænder.

Hvis du gerne vil igennem dit byggeri uden pludselig at skulle holde en uventet pause, kan det være en fordel at vælge en maskine med lang batterilevetid. Hvis ikke det er noget for dig at tænke på batteri, kan en rundsav også findes med ledning. Hvis du kan leve med ledningen, er det også klart her du kan få flest kræfter for pengene.

 

2. Boremaskine

En boremaskine er et værktøj mange har, da det er et værktøj der kan bruges til mange forskellige projekter. Bor du i lejlighed kan den bruges til at hænge billeder, malerier og hylder op, eller til at samle møbler.

Til de store husprojekter kan en boremaskine også bruges til meget, om det er opsætning af hegn, generelt ophæng, eller hvis man skal lægge en tagterrasse hen over sommeren.

Hvilken type boremaskine du skal anskaffe dig, kommer an på hvor stort dit behov er. Hvis du er den helt store handyman, kan det godt være du ikke vil være helt tilfreds med den billigste model, med lav batterilevetid. Handytools kan hjælpe dig med at finde det store overblik over elværktøj, samt hvordan de bruges.

Omvendt, hvis du sjældent gør-det-selv, kan det godt være en idé at vælge den billige løsning, da en billig boremaskine sagtens kan klare lette boreopgaver. Prisen kan dog godt have noget at sige ift. den generelle levetid, men hvis man ikke bruger den ofte, kan en billig løsning sagtens give mening.

 

3. Stiksav

En stiksav kan være god at have, hvis du skal lave præcisionsskæringer af kurver og rette linjer. Og til lige præcis kurveskæringer er stiksaven det eneste rigtige.

Du kan finde en række forskellige klinger, hvor de enkelte klinger er optimeret ift. hvilket materiale du arbejder med, hvilken fart du ønsker, og hvilke kurver du skal skære. Du kan f.eks. bruge en stiksav til at skære i træ, metal, plast, gips, laminat og vægfliser.

Et eksempel på en opgave en stiksav kan løse, er at save ud til en køkkenvask. Her skal der bare bores et hul først, og så vil stiksaven kunne klare de kurver der vil være, og give dig et perfekt resultat.